Türksat AŞ, bazı basın yayın organlarında yer alan "bazı kamu kurumları ve şirketlerinin İsrail devleti menşeli siber güvenlik ürünleri kullandığı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, gündeme gelen iddialara yanıt verildi. Açıklamada, Türksat ve diğer kamu kurumlarının İsrail menşeli siber güvenlik ürünleri kullandığına dair haberlerin doğru olmadığı vurgulandı:

Aralarında Türksat'ın da bulunduğu bazı kamu kurumları ve şirketlerinin İsrail devleti menşeli siber güvenlik ürünleri kullandığı yönündeki haber doğru değildir. Türksat Bilişim, e-Devlet Kapısı başta olmak üzere birçok proje ve büyük ölçekli operasyonlar gerçekleştirerek ülkemizin dijital dönüşümüne önemli katkı sağlamaktadır.

KVKK'dan X'e 1,4 milyon TL ceza KVKK'dan X'e 1,4 milyon TL ceza

Şirketimizce artan siber tehditlere karşı altyapıları korumak, riskleri azaltmak ve siber dayanıklılığı artırmak için çeşitli ürün ve hizmetler sunulmaktadır. Bu kapsamda uzun yıllardır yerli ve yabancı teknoloji yatırımı yapılmış olup doğrudan İsrail menşeli hiçbir ürün kullanılmamaktadır.

Gerçeği yansıtmayan asılsız haberlere itibar edilmemesi, şirketimizin devletimizin güvenlik konsepti, uluslararası alandaki hassasiyetleri ve önceliklerini göz önünde bulundurarak faaliyetlerini yürüttüğü kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yerli ve yabancı teknolojilere yatırımlar sürüyor

Açıklamada, Türksat’ın özellikle dijital altyapılara yönelik artan siber tehditlerle mücadelede güçlü bir teknoloji stratejisi izlediği belirtildi. Bu strateji kapsamında hem yerli hem de yabancı teknoloji çözümleri kullanıldığı, ancak İsrail menşeli hiçbir ürünün tercih edilmediği ifade edildi.

Şirket, güvenlik politikalarını devletin hassasiyet ve öncelikleri doğrultusunda şekillendirdiğini vurgulayarak kamuoyunu gerçeği yansıtmayan haberlere karşı dikkatli olmaya davet etti.

İsrail menşeli siber güvenlik ürünleri kullanıldığı öne sürülmüştü

Gazeteci Metin Cihan, devlet kurumlarının dijital güvenliklerini sağlamak için İsrail merkezli ‘Checkpoint’ adlı şirketin ürününü kullandığını iddia etmişti.

Merkezi İsrail’de olan şirketten hizmet alan kurumlar listesinde İçişleri, Adalet, Hazine bakanlıklarıyla birlikte Türksat ve Genelkurmay’ın yer aldığını öne süren Cihan, ‘Checkpoint’in yöneticilerinden bazılarının geçmişte İsrail ordusu için siber istihbarat alanında çalıştığını iddia etmişti.

Kaynak: Haber Merkezi