2025-2027 yıllarını kapsayan yeni Orta Vadeli Program'da (OVP) AFAD'a 2025 yılı için ayrılan ödenek 250 milyar 466 milyon lira oldu. Buna göre AFAD, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı dahil olmak üzere 10 bakanlığın aldığı toplam ödeneğinin üzerinde bir ödeneğe sahip olacak.

Ödenek, kurumun deprem sonrası aldığı sorumluluğun ve devam eden çalışmaların bir yansıması olarak görülüyor.

SGK: Geliri olmayanlar da GSS'den yararlanabilir SGK: Geliri olmayanlar da GSS'den yararlanabilir

Eğitim ve sağlık öncelikli alanlar

Ödenek dağılımında ikinci sırayı 1 trilyon 451 milyar lirayla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) alırken, üçüncü sırada 1 trilyon 17 milyar lirayla Sağlık Bakanlığı yer aldı. Bu durum, eğitim ve sağlık alanlarının hükümetin öncelikli harcama kalemleri arasında olduğunu gösteriyor.

Diğer bakanlıklar ve kurumlar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na 865 milyar lira, Milli Savunma Bakanlığı'na 623 milyar lira ödenek tahsis edilirken, Emniyet Genel Müdürlüğü 416 milyar lira, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 407 milyar lira, Strateji ve Bütçe Başkanlığı 306 milyar lira ve Adalet Bakanlığı da 270 milyar liralık ödenekle dikkati çeken diğer kurumlar arasında yer aldı.

En düşük ödenek Milli Güvenlik Kurulu'na

En düşük ödenek teklif tavanı ise 380 milyon lirayla Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği için ayrıldı.

Özel bütçeli idareler

OVP'de özel bütçeli idarelerin 2025 yılı bütçesi ödenek teklif tavanları da belirlendi. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 349 milyar lira, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne 197 milyar lira, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 136 milyar lira gibi önemli yatırımların yapılacağı alanlara kaynak ayrıldığı görülüyor.

Editör: Ege Korkmaz