Araştırmaya, Birleşik Krallık, Almanya ve Fransa’dan 1000’er katılımcı, İspanya, İtalya, Portekiz, Brezilya, Meksika, Rusya, Kazakistan, Hindistan, Çin, Endonezya, Türkiye, Suudi Arabistan, BAE ve Güney Afrika’dan ise 500’er katılımcı katıldı.

Sonuçlar, katılımcıların yarısının yapay zekanın hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olduğuna inandığını, yüzde 45’inin ise yapay zekanın birçok yeni fırsatı beraberinde getirdiğini düşündüğünü gösteriyor.

"Yapay zeka güvenilir bir sanat üreticisi, adil bir yönetici"

Çoğu katılımcı, yapay zekanın yaratıcı alanlarda yeteneklerini kabul ederken, yüzde 58’i yapay zekayı güvenilir bir sanat eseri üreticisi olarak görüyor.

Türkiye’deki katılımcıların yüzde 40’ı, yapay zekanın tarafsızlığı nedeniyle bir insana kıyasla daha adil bir yönetici olabileceğini düşünürken, yüzde 79’u günlük işlerini daha verimli hale getirmek amacıyla yapay zekayı kullanmayı istiyor.

Beklenmedik riskleri beraberinde getiriyor

Kaspersky Makine Öğrenimi Teknolojisi Araştırma Grup Müdürü Vladislav Tushkanov, yapay zekanın giderek daha fazla insanlara çeşitli alanlarda destek sağlayan önemli bir araç olarak kabul gördüğünü belirtti.

Yapay zeka kullanımının, veri işleme ve analiz gibi geleneksel alanların ötesine geçerek daha kişisel ve ilgi çekici roller üstlendiğini vurgulayan Tushkanov, şunları kaydetti:

Tim Cook açıkladı: iPhone'lar neden Çin'de üretiliyor? Tim Cook açıkladı: iPhone'lar neden Çin'de üretiliyor?

Yapay zeka teknolojileri gelişmeye devam ettikçe yeniliği teşvik etme ve insani deneyimleri iyileştirme potansiyelleri daha da belirginleşiyor. Bununla birlikte, bu ilerleme aynı zamanda beklenmedik riskleri ve karmaşık tehditleri de beraberinde getiriyor.

Bunlar arasında yapay zeka tavsiyelerine duyulan aşırı güvenden, yapay zeka tarafından üretilen kimlik avı, derin sahtecilik ve kimlik hırsızlığına kadar uzanan geniş bir yelpaze yer alıyor. Bunlar, birden fazla düzeyde ele almamız gereken zorlukları simgeliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı